Rabarberkakor.

För några veckor sedan skrev jag om hur frysen svämmar över av rabarber. Och efter att ha tröttnat på att baka paj och koka kräm så har jag nu övergått till småkakor. En dag gjorde jag hallongrottor, fast med rabarber istället för hallonsylt. Och som så ofta den senaste tiden så hade jag sällskap av min nya ständiga följeslagare, kameran.
Jag improviserade fram fyllningen helt okomplicerat genom att koka skivade rabarber i lite vatten och sedan tillsatte jag några deciliter socker innan stavmixern åkte fram för att göra konsistensen mer syltaktig. Ett hett tips för den som vill baka med rabarberfyllning.
Jag bakade i Philips mormors gamla formar, för det blir så fint mönster runt kanterna då. Och de flesta kakorna lyckades bli hela och fina, men dessa fyra stackars kak-öden liknade mest sorgligt söndersmulade rabarberhögar när jag efter mycket kämpande slutligen gav upp mina upprepade försök att få ut dem ut formarna.
Men de trasiga kakorna är ju egentligen de bästa, för dom får en äta upp på en gång. Och med en skvätt vaniljsås och en kopp kaffe blev detta egenkomponerade påhitt faktiskt riktigt aptitligt.

Kommentera här: