Kakhysteri.
Att baka är min favoritaktivitet när vårsolen byts ut mot vad som mest liknar snöblandat höstregn. I helgen har det huvudsakliga vädret varit just så, och jag tog tillfället i akt och passade på att återupptäcka storheten i mördeg, vilket resulterade i stora omgångar av både hallongrottor och brysselkex. Och idag när jag kom hem från dagens föreläsning, blöt och kall efter den korta promenaden från tåget, var det dags för dumlegrottor med noblessetäcke. Jag gör dom precis som hallongrottor, men lite större, och med dumle istället för hallonsylt såklart.
När de har gräddats färdigt i ugnen lägger jag en skiva noblesse på varje kaka. Så löjligt enkelt, men himmelskt gott. Och nu har jag bara två dagar kvar av den nyttiga perioden, sedan kan jag fullkomligt ohämmat kasta mig över det nybakade kakförrådet som får vila i frysen i väntan på att kunna ätas.
Fast egentligen tycker jag att kakdegen är godast, så jag får nog baka igen om några dagar.
Men utan att grädda.